Прегледи по домовете – при какви обстоятелства се налага

Прегледи по домовете

При какви обстоятелства се налагат прегледи по домовете? Частните линейки добиха доста голяма популярност през последните години, тъй като успяха да заемат една ниша в здравеопазването, която да свърже много възрастни и трудноподвижни пациенти с медицинските заведения.

И тъй като частните линейки са винаги придружени от опитен медицински екип, постепенно се оформи и още една услуга, която допълнително улеснява възрастните, болните и трудноподвижни хора.

Домашно посещение и прегледи по домовете

Домашното посещение с частна линейка е вид услуга, при която частна компания за линейки (вижте за повече информация на Ena1111.bg) изпраща линейка до дома на пациента.

Това в миналото се правеше основно за транспортиране до здравно заведение, но все по-често се ползва и за медицинска помощ и извършване на преглед на място в дома на пациента.

Този вид услуга може да бъде особено полезна за хора, които не могат да напуснат домовете си поради това, че страдат от някакви медицински състояния или увреждания.

При какви случаи най-често се извършва домашно посещение от лекар

Домашните посещения от лекар могат да бъдат необходимост при най-различни поводи и състояния, но ако трябва да дадем примери за случаи, при които може да е необходимо това да се извърши, трябва да изброим следните:

Продължаващо лечение след изписване

Много пациенти се нуждаят от грижи след изписване. Това включва редовни прегледи, извършване на рехабилитация, поставяне на системи, инжекции и други подобни (за повече информация, можете да разгледате на Ena1111.bg). 

Грижа за хора с намалена мобилност

Пациенти с проблеми с мобилността, като например тези, които използват инвалидна количка или с хронично заболяване, могат да изпитат изключително много затруднения, ако трябва да излязат от дома си.

Пациенти, нуждаещи се от кислородна терапия

Много хора страдат от състояния, които изискват те да бъдат поставяни на кислород за определен период от време. Когато имат нужда от това, то може да се направи от лекар по време на домашно посещение, като не е необходимо болният да се подлага на неудобството да излиза от дома си.

Пациенти, изискващи проследяване на жизнените показатели

Много често медицинското състояние на някои хора изисква техните жизнени показатели да се следят редовно. Това може да се направи без да се налага болният да се води в болница. Частните линейки и лекарите, които работят в техните екипи, предлагат възможността да посетят болния в дома му.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*