За какво се ползват лакове и смоли при електрониката

Магазин за лакове и смоли за електрониката

Боравите ли с електроника, която има нужда от сигурност и стабилизация? Вие сте професионалист, които търси най-качествените продукти? Писнало ви е от лакове, които идват развалени, с кратък срок на годност и ниско ниво на покритие? Значи имате нужда от акредитиран доставчик на смоли и лакове в България.

По-добре качествено отколкото евтино, а може и двете в едно – Sibel.bg

Електротехниката се е развила много от първите си стъпки. Компонентите са се смалили, системите са станали много по-ефикасни и с по-голям капацитет, но нуждата от стабилизация и сигурност остава същата.

Главните употреби на лакове и смоли

В електрохениката, освен кондензатори и резистори, платки и запояване, има и важен момент, в които една подобна система има нужда от влагоустойчивост и стабилност при динамична употреба. При силно профилираните инструменти, например акумулаторните дрелки, се забелязва по-честа употреба на стабилизиращи смоли.

Тяхната роля е да придържат всеки компонент един към друг, без да предават напрежението между тях и да водят до смущения или шум. При динамична употреба, компонентите, платките и всички други части, биват подложени на доста вибрации, което може да се отрази доста дисонантно на цялата система.

Лакиране на платки – защо е нужно

Лаковете, освен за добра дървена маса, се използват и за лакирането на платки. Това цели постигането на стабилизиране на повърхността и задаване на по-голяма изолация между различните компоненти.

Има и лакове, които се ползват за предпазването на чувствителни електро-компоненти от прах и вода, което е особен важно за инструменти употребяване навън. Тези лакове не предават топлина или електричество и са изключително устойчиви на вибрации, което ги прави доста добър избор при пробивни машини, ръчни и настолни.

Употребата на смолите

Смолите са няколко вида, но най-главната им роля е стабилизирането на една повърхност. Тя може да е от разнороден вид, като чрез нея да се слеят или слепят плоскости от естествена и синтетична природа.

Смоли се ползват за дърводелски и рекламни цели, като тяхното бързо засъхване и изключителна здравина дава повод са сериозна креативност. Самите смоли могат да бъдат такива, които съхнат на въздух и такива, които имат нужда от топлина.

Смолите съхнещи на въздух отделят доста голямо количество топлина, за това е важно постепенното натрупване, при нужда на изграждане на голяма конструкция, каквито са масите направени от смола.

Лак за пече за електромотори

В изграждането и ремонтната дейност на електромоторите медни намотки, е важно да се използва правилният лак. Той, също както смолите, може да е такъв които съхне при допир с кислород, и такъв които трябва да се изпече.

Причината да се лакират намотките на електромоторите е да се предпазят от разплитане, тъй като много често този компонент се върти с огромна скорост и невероятна честота.

Ако цените вашият труд и време и искате да давате парите си за реално качествени продукти, ще намерите нов партньор в лицето на Sibel.bg. С висококачествена селекция и ниски цени ще се уверите, че в България все още има реални, доверени доставчици на лакове и смоли.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*