Какви са ползите от известното етерично масло от тамян

тамян

Етеричните масла са есенцията на нещо така или иначе благоуханно. Тяхната структура е подсилена от изтънчените нотки вече намерени в самото растение или смола, като благодарение на извличане под формата на масло, само се увеличават.

Това ще рече, че дори нещо като тамяна може да ухае още по-ясно и отчетливо за нова и рецепторите в горните дихателни пътища.

Днес ще обсъждаме именно известното етерично масло от тамян, и с помощта на Pranarom.bg ще направим дисекция на темата за тамяна, неговите етерични свойства и всичко, което ви интересува.

Какво е тамянът

Тамянът е извлек от смолата на специфично дърво, което расте единствено в България, Израел и Близкия Изток, правейки го един от най-редките видове смоли на света.

Неговите свойства са най-различни, като предишното му потребление е в ролята му в религиозни ритуали. България и Израел са двете страни с най-голям износ и производство на тамян в света, като той може да се ползва в най-различни приложение.

тамян

За какво се ползва известното етерично масло от тамян

Етерично масло от тамян може да се ползва както за религиозни цели, като част от ритуали, така и за пречистване на въздуха.

Той има изявени противогъбични характеристики, като спомага за пречистването на въздуха не само от лоши духове, но и от патогени и други неприятни последици.

Приложено под формата на етерично масло, този продукт може да окаже голяма помощ при третирането на мигрени и други неблагоприятни заболявания.

Неговото приложение в дифузери подпомага дишането на хора засегнати с респираторни рпоблеми, което помага не само при спане, но и през деня.

Важно е, преди да започнете употребата на подобно масло, да се уверите, че миризмата му ще ви понася, тъй като то има изявена, характерна за него миризма.

Можете да използвате тамян от църква, за да определите дали ще е нещо подобаващо за вас. Ако ви сте стори добро, то тогава можете да отидете на Pranarom.bg и да проверите, това което ви интересува.

Там можете също така да закупите подобаващ за вашето пространство дифузер, както и желаното от вас етерично масло от тамян или друг продукт.

Какво са ползите от това масло

Ползите от маслото от тамян са много и най-различни, от помагане за спане, до премахване и третиране на астматични пристъпи и други респираторни проблеми.

Най-изявената полза от този продукт е намалената лигавица и секретите от носа, както при децата, така и при възрастните.

Приложението на подобен вид етерично масло се случва по предварително оразмеряване с тестер във водата на дифузера.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*