Почистване на сватбена рокля и последващо съхранение

Химическо чистене на булчински рокли в София

Сватбата вече е приключила. Всички гости са се разотишли, заредени сте с най-доброто настроение, а след партито е останала само онази характерна нотка на безпорядък от многобройните забавляващи се гости и приповдигнатото настроение.

На следващия ден след събитието идва моментът да се погрижите за своята сватбена рокля, поне ако имате намерение да я съхраните като спомен (а най-вероятно ще искате да го направите).

За да може това да се направи, трябва да положите известна грижа и след това да осигурите качествено съхранение, следвайки някои най-елементарни препоръки и съвети.

Възможно ли е роклята да остане чиста

След сватбената забава, най-вероятно по роклята ще има много петна и замърсявания от храна и напитки, тъй като в повечето случаи този тип рокли са по-пищни и податливи на подобни инциденти.

Може да се каже подобни замърсявания са неизбежни, но дори и ако не ги виждате, те най-вероятно са някъде там. А и след толкова танци и вълнения едва ли ще искате да приберете роклята, с която сте се изпотили поне няколко пъти по време на тържеството.

Професионално почистване на сватбената рокля: Най-разумният избор

Най-доброто решение, което можете да вземете по отношение на замърсяванията на сватбената рокля, това е идеята да я отнесете на химическо чистене. То не само е най-ефикасно, но и ви дава гаранция, че роклята е в добри ръце (вижте на DryClean.bg).

Специалистите, които се занимават с химическо чистене и предлагат услугата почистване на сватбени рокли, обикновено имат необходимите знания и умения да почистят булчинската рокля, независимо от колко фина материя е направена.

Правилно съхранение: Как да запазим дрехата

Най-добре е да съхранявате дрехата в текстилна торба, като избягвате всякакви найлонови пликове за съхранение. Последните могат да задържат влага или да причинят конденз, който да доведе до повреда на тъканите.

От време на време извършвайте проверка

От голямо значение е от време на време да извършвате проверка на сватбената си рокля, за да сте напълно сигурни, че всичко с нея е наред, тъй като взимането на бързо мерки може да помогне.

Ще кажете, че дрехата е напълно защитена на мястото, на което сте я прибрали, но случаите, в които по бялата рокля се появяват петна от мухъл и плесен от неправилно съхранение съвсем не са малко.

Скъп спомен, който ще ви радва за дълго

Без съмнение може да се каже, че сватбената рокля е символ на един от най-специалните моменти в живота ви, ето защо тя със сигурност заслужава най-добрата грижа, която можете да ѝ дадете.

Следвайки съветите в тази статия, като се започне от почистването и се стигне до съхранението на вашата сватбена рокля, ще можете да си гарантирате, че тя ще запази своята изключителна красота за много години напред. 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*