Лед прожектор – какви са видовете и как да изберем

лед прожектор

Какви видове има и как по-лесно да изберем лед прожектор? В днешно време рядко хората избират класически осветителни тела пред LED осветление и за това си има сериозни причини. Откакто бе създадено, лед осветлението бързо измести останалите видове и се наложи като лидер поради неизброимите си предимства.

Освен, че е много по-икономично и дълготрайността му е в пъти повече от тази на лампите с нажежаема жичка, то е много по-безопасно, а употребата му не вреди на околната среда. С негова помощ потребителите намаляват драстично разходите си за ток, а освен това получават разнообразни модерни осветителни тела с многоцветна светлина.

Едни от осветителните уреди на принципа на светодиодите са добре познатите вече LED прожектори, каквито можете да намерите. Тези уреди имат редица приложения, които ще разгледаме по-надолу в тази статия, като групираме отделните видове в категории, за да ви улесним, в случай, че се нуждаете от лед прожектор.

Какъв вид лед прожектор да изберем

LED прожекторите се предлагат в разнообразие от разновидности, които имат различни функции. Някои от тях са по-универсални, но други са строго специфични за определена употреба.

Ето защо при избор на лед прожектор следва да се съобразите с редица фактори, за да подберете подходящия вид за вашата цел. Тук ще разгледаме кои са най-често срещаните видове и какви са техните приложения.

Класически LED прожектор

Класическите LED прожектори могат да осигурят осветление с висок интензитет, като изразходват много по-малко количество електрическа енергия от стандартните модели.

Обикновено те се използват за външно осветление в градини, паркове, пред входове и на други места. Предимството им е, че могат да осветяват през цялата нощ, без това да води до големи разходи за ток.

Прожектор с PIR Датчик

Този вид прожектори не се различават много от класическите, освен по това, че са снабдени с датчик за движение. Поради тази причина те са изключително удобни и още по-икономични.

Този вид прожектори са предпочитан вариант в днешно време, тъй като осветлението се включва единствено когато датчикът засече движение, тоест, само когато е необходима светлина.

Качествените модели позволяват да избирате на каква максимална дистанция да е човекът, за да се активира датчикът.

RGB прожектори

Вероятно сте били очаровани от цветните коледни лампички по дърветата из градските паркове, или фестивалната украса по време на празници. Именно RGB прожекторите осигуряват осветление в различните цветове на дъгата.

Те позволяват смяна и преливане на цветовете с различна скорост и ритъм и създават невероятни светлинни ефекти. В случай, че се нуждаете от висококачествени LED прожектори, можете да посетите сайта на 2r-bg.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*