Терасата в къщата вече не е дом за морски птици

Обожавам страхотната си къща в Бургас и не бих я заменил за нищо на света! Все пак живея на 500 метра от морските вълни и всяка сутрин съзерцавам изгряващото слънце над синята вода с чаша кафе в ръка. Звучи като приказка и наистина и чувството наистина е приказно. Сигурен съм, че много хора си мечтаят да живеят на подобно място, но тук идва моментът, в който е време да поразмътя малко приказката. Не всичко е чак толкова райско, има нещо, което често разваля преживяването и това са набезите на птиците. Имам предвид наистина всякакви птици, така типични за морския бряг – чайки, гларуси, а и обикновени гълъби.

По принцип нямам нищо против тях, дори много обичам природата, в това число и птиците. Първоначално дори ги хранех и им се радвах. Този период, обаче, беше кратък, защото се оказа, че птиците не са никак приятни гости. Превръщат цялата ми тераса в кокошарник, където се носят всякакви мръсотии и миризми. Коства ми изключително много усилия, за да ги изгоня и да почистя след тях, а в крайна сметка всичко се оказва напразно, защото на другия ден ситуацията се повтаря. Нямаше как да продължа да се наслаждавам на приятната атмосфера от терасата си, затова ми беше необходимо трайно решение.

Попитах един от приятелите си, който живее от много по-дълго време в къща на морето, как се справя с гларусите, чайките и гълъбите. Той веднага се отзова и ме посъветва да си купя гел за прогонване на птици. Това се оказа най-добрият и ефикасен продукт за борба с пернатите приятели у дома. Гелът прави всяко досегашно любимо място на птиците неприятно и отблъскващо за тях. Тук не става дума за никакво мъчение или насилствено прогонване. Просто кутийките с гел се поставят на мястото, в моя случай на перваза на терасата, а съдържанието им отразява светлината по такъв начин, който дразни птиците и ги кара да стоят далеч.

Не можех да повярвам, че такова простичко решение ми помогна да се отърва от всякакви чайки, гларуси и гълъби по терасата си. Силно препоръчвам този гел на всички, които изпитват подобни проблеми с птици, действието му е отлично. Откакто го използвам, терасата ми отново е райско място за почивка и с радост прекарвам повечето си време у дома там.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*