Шест прости съвета при избор на цветни лещи

В днешно време е добре да сте наясно, че много хора използват контактни лещи и те могат да бъдат класифицирани в три основни групи – цветни лещи за подобрение на багрите (непокривни лещи), цветни лещи с непрозрачни отенъци (покривни, искрящи лещи) и party цветни лещи. В допълнение към тази характеристика можем да разделим контактните лещи на лещи с медицинско приложение (за корекция на зрението) и лещи с изцяло козметично приложение (за трансформация на цвета на очите).

Цветните лещи, прилагани изцяло с козметична цел, са известни още и като Плано лещи. Съществуват и цветни лещи за коригиране на очни проблеми като астигматизъм, късогледство или далекогледство.

Покривните цветни лещи ще донесат драстична и забележима промяна в цвета на очите, докато тези за подобрение на багрите ще внесат допълнителна багра към естествения ви цвят, правейки го още по-жив и интересен.

И така, по-долу ще намерите и няколко прости съвета за избора на цветни лещи:

  1. Ако търсите малко внимание и желаете да акцентирате върху визията, можете да се спрете на непокривните цветни лещи.
  2. Ако желаете да акцентирате на интересния си грим или на зашеметяващите си светли очи, ви препоръчваме да опитате искрящите цветни лещи.
  3. Хората с кафяви очи могат да опитат виолетови или сини цветни лещи, а защо не и нюанс от зелената цветова гама, за да направят очите си изключителни и по-светли.
  4. Изберете цвят лещи, които да се отличават от цветовете в колекцията ви с гримове.
  5. Ако просто искате малка промяна и не толкова внимание, ще ви препоръчаме да опитате непокривните цветни лещи. Този тип лещи само подобрява цвета на окото ви, но за разлика от покривните не го променя напълно.
  6. Бъдете авантюристични и ще се забавлявате пълноценно с вашите различни цветни лещи.

Насладете се на промяната с цветни лещи и се забавлявайте с тях.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*