Столчета за кола

detsko-stolche-za-kola-0-13kg-Cosatto-PORT-GO-LIGHTLY-3-bebeland

Покупката на детско столче за автомобил е много важно за безопасността на децата и вероятно стъпка, към която всеки родител би се насочил. Както при коланите за възрастните, така детските столчета могат да спасят живот. Всъщност проучванията показват, че ако едно дете е в столче и вързано правилно, рискът от смърт при пътен инцидент се намалява със 71 процента.

И въпреки че безспорно за всеки родител безопасността на детето му е най-важна, понякога изборът на подходящото детско столче за кола може да бъде труден, особено с толкова много и различни продукти на пазара.

Вземете предвид следните три неща – годините на детето, теглото и височината. След това се уверете, че столчето, на което сте се спрели покрива всички стандарти за безопасност.

Обикновено детските столчета за кола се категоризират на групи и е добре да знаете в коя група попада вашето дете, за да изберете най-подходящото столче.

За деца до 10 килограма и до 9 месеца – Група 0.

За деца до 13 килограма до 18 месеца – Група 0+.

За деца от 9 до 18 килограма и възраст от 9 месеца до 4 години – Група 1.

За деца от 15 до 25 килограма и възраст до 6 години – Група 2.

За деца от 22 килограма до 36 килограма и възраст до 12 години – Група 3.

Според експертите, всички деца до 13-годишна възраст трябва да се возят в детски столчета в автомобилите, които задължително да бъдат поставени на задната седалка, а не отпред до шофьора.

Детските столчета за деца до 2 години е добре да се монтират с лице към облегалката на задната седалка, което може да предпази допълнително детето при удар.

След като вече знаете как да изберете подходящата седалка за кола, трябва да обърнете внимание и на безопасността, която всеки модел предлага. Преди всичко прочетете етикета за безопасност. Потърсете дали пише, че детската седалка покрива стандартите за безопасност, защото това е важно. Освен това детското столче е добре да има петточков колан, който защитава по-добре от триточковия.

detsko-stolche-za-kola-0-13kg-Cosatto-PORT-GO-LIGHTLY-3-bebelandЗа да бъде максимална безопасността за детето, след закупуване на детското столче, прочетете внимателно указанията за монтиране и ги следвайте стриктно. Винаги монтирайте детското столче на задната седалка на автомобила. Научете детето от малко да се вози в столчето си и не позволявайте да сяда отпред или на седалката, където е мястото на възрастните. Винаги когато поставяте детето в столчето закопчавайте добре коланите и проверявайте дали всичко е наред. След навършване на 13 години на детето вече няма нужда да използвате детско столче за кола.

Въпреки че за някои родители детските столчета са допълнителен разход, те не са създадени просто така и са наистина добър начин безопасността на децата в колата да бъде максимална. На пътя никой не е застрахован от инциденти, за това поне можем да се застраховаме като пазим себе си и децата си. Просто изберете подходящото детско столче за кола за детето си и пътувайте по-спокойно.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*