Скрити камери

Скритите камери, по същество са начин за приложение на наблюдение от дискретен характер. Подходящи са за използване в много области, тези миниатюрни камери са проектирани и разработени да предоставят мониторинг прикрит под формата на ежедневни търговски и битови обекти.

Това дава гаранция, че те ще се смесят незабелязано с различни фонове и следователно няма да привличат вниманието на хората. В резултат на това има редица разработки свързани с най-съвременните продукти, които се появиха на пазара за видеонаблюдение през последните години. Има скрити камери с различни форми, размери и характеристики – формата варира от часовници до пасивни инфрачервени (PIR) датчици съдържащи мини камери в корпусите си. Тези продукти се предлагаха в черно-бели или цветни версии и с възможност за аудио, но с бързото развитие на техниката за видеонаблюдение последните години се предлагат единствено цветни скрити камери.

Скритите камери се използват, когато има изискване за постигане на конкретни цели. Те са склонни да не попаднат в следните категории:

А) тайно видеонаблюдение и запис – когато има изискване за наблюдение на дейностите на определено място напълно незабелязано, например в райони с висока сигурност като бижутерни магазини и банки. Те са полезни и за създаване на резервно инсталация за видеонаблюдение, където основното оборудване е изградено по стандартен начин с обикновени камери. В този случай Скритото видеонаблюдение осигурява възможност за запис и наблюдение при неизправност или при отрстраняване на основната система за видеонаблюдение. Камерите се изпозлват за създаване на резевни копия на записа необходими в случай на умишлено увреждане на основните камери в системата за видеонаблюдение.
Б) Дискретно / Ненатрапчиво наблюдение – често има нужда от система за видеонаблюдение, която е на по-видно място, но непременно трябва да се скрие факта, че се извършва наблюдението поради различни причини.

При въвеждане на скрита система, е важно да се признае, че достъпът до записаните материали трябва да бъде сведен до минимум за да се гарантира неприкосновеността на личния живот на лицата, които могат да се появят пред обектива на тази скрита камера. Отговорната политика трябва да се въведе за да се гарантира, че кадрите от скрита камерата няма да се използват за цели за които не са предназначени.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*