Пчеларският магазин, с който подготвих кошерите си за новия активен сезон

Краят на зимата, разцъфването на дърветата и настъпването на топлата пролет са щастливи събития за повечето хора, а за пчеларите като мен, освен всичко друго, това означава и, че пчелите ми отново започват своя активен живот. Съвсем скоро кошерите ми отново ще бъдат пълни с мед. Мога да се похваля със здрави и продуктивни пчели, но това изисква постоянни старания от моя страна, за да поддържам тяхната енергия на високо ниво. Особено важно е именно в началото на пролетта да набавя на кошерите си всичко необходимо за пчелните семейства. Това често ме затруднява, тъй като става въпрос за най-различни продукти, част от които се намират трудно. Важно е и всичко да бъде качествено, така че след това да получа и качествен мед. Тази година открих един страхотен онлайн пчеларски магазин, от който лесно и бързо взех всичко, което ми трябваше.

Започнах с обновяване на целия ми пчеларски инвентар. Беше крайно време да си купя нови четки и ножчета, за да мога по-лесно да премествам пчелите от питите и да почиствам добре кошерите. Харесах и много хубава пушалка, която нямам търпение да изпробвам. В магазина имаше най-различни такива продукти, но с тази, която избрах, изглежда, че вече няма да се затруднявам при успокояване на пчелите с дим.

Купих си и рамкоповдигач, тъй като досега не разполагах с такъв, а използвах за целта подръчни средства. С тях много се мъчех, докато успешно отлепя рамките от фалцовете на кошера, но сега ще е много по-лесно. Казано накратко, от този пчеларски магазин успях да си купя целия необходим инвентар, който ще ми бъде нужен през годината, а и след това. Взех си всякакви други дреболии като дръжки за кошер, миши предпазители, мрежи, поилки, хранилки, рамки и така нататък. Дори си намерих на много изгодна цена и хубаво шпорче за поставяне на восъчни основи.

Длъжен съм да отбележа, че в този пчеларски магазин имаше и голямо изобилие от восъчни основи. Като ги разгледах внимателно, установих, че качеството на пчелните пити до голяма степен зависи от тях. Ето защо си взех от най-хубавите – с достатъчна здравина и съпротивляемост на разтягане. С това приключи голямото ми пазаруване, с което осигурих идеални условия за себе си и за пчелите през новия активен сезон.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*