Обзаведох офиса си с още две нови картини

reprodukcii

Предполагам, че всички мои партньори, с които се срещаме в офиса ми, са меко казано учудени от изобилието от картини, което ги връхлита, още щом прекрачат прага. Всъщност, няма какво да предполагам, при положение че много от тях директно ми казват, че усещането е такова, сякаш са влезли в музей. Все пак, смятам, че впечатлението им е по-скоро положително, а и аз се чувствам прекрасно в подобна атмосфера. Какво да се прави – обожавам изобразителното изкуство и красивите картини! През последния месец дори успях да намеря място на стената за цели две нови творби. Разликата този път е, че тези две произведения не са съвременни картини от български художници, а световноизвестни шедьоври на гениалните майстори на четката Густав Климт и Караваджо. И не – изобщо не съм платил цяло състояние за тях. Всъщност, цената им беше изключително изгодна.

Преди да предположите, че съм ограбил някой музей за изящно изкуство, ще си призная тайната – поръчах репродукции на тези картини от онлайн магазина Reprodukcii.com. Оттам всеки може да си избере творба на известен художник, която да бъде репродуцирана срещу невероятно достъпна цена. Многообразието от възможности е изумително голямо. Налице са десетки прекрасни картини, могат да бъдат репродуцирани дори най-най-известните шедьоври на Микеланджело, Леонардо да Винчи и Ван Гог. Да притежаваш досущ като оригиналната „Мона Лиза“ в дома си – страхотно чувство!

Въпреки че бях решил да не обзавеждам офиса си с повече картини, още щом попаднах на този сайт, реших, че ще си поръчам нещо. Прекарах много време в разглеждане и съзерцаване и накрая се спрях на удивителната творба от Густав Климт „Спокойно езеро“. Просто ме грабна, веднага като я видях. Много обичам пейзажи, изобразяващи водни басейни, а този специално е нарисуван по уникален начин. Отражението на небето в гладката вода на езерото е просто пленителна. Стилът на художника също е специален и цялата картина е нарисувана с гениално майсторство. Реших да не поръчвам нищо друго, но нямаше как да преодолея изкушението, когато видях творбата на Караваджо „Бакхус“. Това е един от любимите ми художници, а малцина са наясно с факта, че прототипът на нарисуваното момче е всъщност самият автор. На практика, това е един уникален автопортрет с полубожествени и получовешки елементи. Намерих място в офиса и за двете репродукции, а те, за щастие, паснаха идеално на целия интериор.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*