Няколко ценни съвета за декорация с картини на стените в хола

Често пъти картините в хола се превръщат в истински спасител, който не само внася повече красота, но и успешно се справя с усещането за незавършеност в интериора, добавяйки също и повече уют и топлина. Правилно подбраното платно ще създаде невероятна хармония в помещението и ще се превърне във фокусен център, който привлича всеобщо възхищение. Освен това, според психолозите, картините, които много харесваме и които постоянно гледаме у дома ни въздействат вдъхновяващо за нови идеи и се грижат за доброто ни психическо равновесие.

Нека разгледаме няколко полезни препоръки, които ще ни помогнат да позиционираме правилно картините в хола.

Ако вашият хол е широк и просторен, можете да подредите няколко платна в един и същи ред. Подобна украса е много ефектна и ще направи стената да изглежда още по-ярка и интересна.

В същото време е известно, че симетрията създава усещане за вътрешна стабилност. Ако искате да разположите в хола само едно платно, нека то е позиционирано в пълна симетрия. Например, можете да го окачите в центъра на стената, като по този начин умело ще подчертаете хармоничността на декора.

Ако картината е с различни текстури, това е особено атрактивно и може с успех да се приложи за създаването на повече динамика. В този случай, е по-добре да се използва притегателната сила на асиметрията.

Къде точно да позиционираме картината

Най-добрата позиция е височината на очите, като по този начин тя ще може да бъде възприемана най-леко и най-естествено. Когато я окачате, обърнете внимание на центъра й, като той трябва да сочи средата между нивото на очите ви в седнало и изправено положение. Така ще сте сигурни, че сте я закачили оптимално добре и ще можете да я съзерцавате добре и когато сте седнали, и когато сте прави.

Още няколко трика:

Ако разполагате с достатъчно голяма стена, може да изберете едно голямо платно и да добавите към него няколко по-малки.

И обратно, в случай, че стената е твърде малка, тогава заложете на картини с отдалечена перспектива, най-добре вертикални.

Тъмната стая ще се оживи и освети визуално чрез позиционирането на картини в ярки и светли цветове.

Избягвайте да позиционирате картината на места, които са изложени дълги часове на пряка слънчева светлина.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*