Натурална слънцезащитна козметика

Готови ли сте за лятната почивка? Планирахте ли вече къде ще отидете на море? Навярно от опит знаете, че подготовката не включва само избор на дестинация и предварителна резервация. Преди да опаковаме куфарите, винаги имаме списък със задачи, които трябва да изпълним, както и покупки, които трябва да направим – да извадим плажния чадър и хладилната чанта от гардероба, да купим нови бански и чехли за плаж, да се запасим с вода, бира и т.н.

Задължително трябва да помислим и за протекцията от силните слънчеви лъчи, както и да се подготвим за тях. Влиянието на слънцето върху хората става все по-осезаемо, ето защо преди да се излегнем на плажа е добре да сме си осигурили слънцезащитен крем с определен, подходящ за кожата, защитен фактор. Слънцезащитните кремове не предлагат 100% защита, но в случай че не ги използваме, рискуваме да си навлечем проблеми, а изгарянето на кожата е най-малкият от тях.

На пазара се предлагат най-различни слънцезащитни кремове, масла, млека и лосиони. Повечето хора предпочитат да се доверят на изпитани марки. За някои не е важна марката, а се съобразяват по-скоро с цената.

Напоследък все по-популярни стават натуралните слънцезащитни кремове. Предочитани са, защото наред с перфектната UVА и UVB защита, която осигуряват, имат хидратиращо и подхранващо действие. Добре знаете, че в летните морски жеги това е от особено значение. Като алтернатива на слънцезащитния крем можете да ползвате и слънзезащитно мляко. То също ще предпази кожата ви от изгаряне и от вредните UV лъчи, като същевременно ще я освежи и ще спомогне за постигане на равен тен.

Не трябва да се подценява и грижата за кожата след излагането и на слънце. Това важи особено за случаите на интензивно показване на слънце, както обикновено се случва по време на лятната почивка. За целта има специално предназначени натурални лосиони за след слънце, които омекотяват, хидратират и успокояват кожата. Подходящи са както за лице, така и за тяло. Повечето хора по различни причини пропускат да се погрижат за кожата си след като се върнат от плажа, но веднъж усетили ефекта от крема за след слънце, не пропускат да го сложат в куфара си за морето.

Не подценявайте силата на слънцето! Гарантирайте си приятна и същевременно безопасна лятна почивка!

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*