Матраци с мемори пяна

ednolicev-matrak-felia-memo-intershop.bg

След като веднъж започнат да използват матрак с мемори пяна, някои потребители повече не искат и да чуят за покупка на друг тип матрак. Ако и вие се изкушавате да си вземете такъв матрак, имайте предвид, че мемори пяната не е материал за всеки и преди да поръчате каквото и да било, препоръчваме да прочетете този материал, в който ще обясним накратко какво представляват матраците с мемори пяна и съответно ще ви дадем основни насоки при избора.

Какво представлява мемори пяната?

Мемори пяната е материал, разработен за НАСА още през 70-те години на 20 век. Името и от английски се превежда като пяна с памет или паметлива пяна. Тя е високоеластична и се адаптира към формата на тялото, което й оказва натиск. Когато натискът спре, мемори пяната бавно възвръща своите първоначални качества и форма. Именно й тази нейна функция е ключът към това матраците от мемори пяна да са толкова удобни и да имат наистина отпускащи свойства, които спомагат за добрата почивка и качествен сън.

Мемори пяната е чувствителна и към температура. Когато температурата е по-ниска самата пяна е по-твърда, а при по-висока температура тя става по-мека. Когато даден обект окаже натиск върху материала, мемори пяната му придава деликатна и нежна опора, а самото чувство от лежане върху подобен матрак може да бъде описано като все едно се лежи върху облак, т.е. чувство на безтегловност и разтапяне.

Ролята на мемори пяната в матраците

Матраците с мемори пяна, наричани още мемори матраци, обикновено не са изработени изцяло от този материал. Повечето по-бюджетни модели са с пружинни пакети, обвити в слой от мемори пяна за по-голям комфорт. Но по-скъпите матраци и луксозния клас са с цялостно ядро от мемори пяна, в някои случаи с различна плътност, и създават едно наистина неописуемо усещане по време на сън.

Матраците от мемори пяна придават невероятно добра опора на тялото. Отново напомняме, че мемори пяната реагира на температура и според стайната температура в дадени момента матракът може да ви се стори една идея по-твърд или по-мек. Съответно мемори пяната реагира и на телесната температура и натиска на човека и по този начин заема отлично формата на тялото и осигурява невероятен комфорт, но това означава и че понякога завъртането или ставането от леглото да бъде малко по-трудно в сравнение с други видове матраци.

Мемори матраците добиват все по-голяма популярност сред потребителите и въпреки една идея по-високата си цена, много хора решават да инвестират в тях, за да си осигурят комфортна почивка и здравословен сън.

По-бюджетните модели матраци с мемори пяна обикновено не са изработени изцяло от този материал и в някои случаи мемори пяната просто обвива пружинен пакет или ядро от друг материал. Има и модели изцяло от мемори пяна, които обяснимо са малко по-скъпи. При тях мемори пяната е с различна плътност и на няколко слоя, а комфортът и опората за тялото са невероятни.

Матраците с мемори пяна могат да варират според моделите. На пазара има голям избор от тях – както за хора с по-ограничен бюджет, така и за най-претенциозните потребители, дори и за тези, които са склонни да похарчат хиляди за матрак от луксозния клас.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*