Кои интериорни врати ще бъдат актуални през 2019

Вътрешните врати изпълняват много функции. Те позволяват на членовете на семейството да се усамотят в стаите си, осигуряват топло и звукоизолация за помещенията, да ги предпазват от течения и накрая да играят ролята на важен елемент към декора. Списание Internet Design House направи проучане кои интериорни врати ще бъдат актуални през 2019.

Безспорен лидер през следващите няколко години ще бъдат интериорни врати от масивна дървесина. Най-често те са изработени от орех, габър, дъб. Такива продукти са изключително красиви. Те обаче са тежки и доста скъпи. Техните недостатъци включват слаба устойчивост на влага. По тази причина не се препоръчва използването на дървени врати в баните. Нито пък са подходящи за входове към не-остъклен балкон или лоджия.

Моделите от MDF практически придават дървен външен вид на вратите. Освен това, разнообразието на техния дизайн е просто невероятно. Благодарение на широките декоративни възможности на MDF, винаги можете да намерите модел, който идеално се вписва във вашия интериор. В същото време такива структури са по-евтини и тежат по-малко от дървените врати.

Закалените врати от стъкло са идеални за високотехнологични интериори. Те не се страхуват от температурни промени, нито от висока влажност. Те обаче не са съвършени. Стъклените врати са тежки и не са евтини.

За следващия сезон дизайнерите предлагат варианти за интериорни врати с разнообразен дизайн. За малките апартаменти е по-добре да изберете еднокрилни врати, а за дневната –  двойни врати. Това изисква максимално използване на площта на помещението. Тези врати  могат да бъдат изработени от различни материали. Върху всички врати може да залепяте стикери, така че лесно и бързо да украсите интериора на дома си.

Яркият цвят на интериорната врата е чудесен начин да добавите внимание към вътрешността на жилищното пространство.  Изберете цвят в комбинация с доминиращия елемент на интериора (например легло в спалнята или тапицерия на голям диван в хола).

. Всъщност няма ограничение за избора на дизайн за интериорни врати – всичко зависи от вашето въображение и финансови възможности. Но дизайнерите препоръчват:

  • Всички врати трябва да имат една и съща височина (те могат да бъдат с различни ширини);
  • Вратите могат да бъдат изработени от различни материали, но трябва да имат един дизайн, който да поддържа хармония във вътрешността на общата стая (в същото време отстрани на помещението крилото на вратата може да има различен дизайн и цветово решение).

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*