Картини в интериора: Ето какво трябва да знаем за съчетанието им със стила на декора

Картините в интериора са прекрасен избор за украса. Те изпълняват най-разнообразни функции – правят помещението по свежо, създават специална атмосфера, подчертават красотата на дизайна, осигуряват небивал комфорт, изпълват с енергия и жизненост. Картините не са просто едно допълнение, а много необходим елемент от декора, благодарение на който всичко в него започва да разглежда по различен начин.

Чрез една умело подбрана картина вие можете да изградите стилен обединяващ център, фокус в интериора, който да привлича възхитени погледи, да вълнува и да вдъхновява. Можете също така да коригирате различни недостатъци по архитектурата или декора, като регулирате възприемането му, както и да зонирате отделни части, според предпочитанията и конкретните нужди.

Живописта и нейната роля в интериора на дома

С помощта на картините вие лесно бихте могли да манипулирате пространството и да го направите да изглежда както по-широко, така и по-тясно. Произведенията се позиционират така, че да обединяват и завършват по един характерен начин дизайна и да създават чиста и енергийно заредена среда за живот. Така например, маслените картини са особено добър избор за украса на стените, тъй като издръжливи и няма да изискват специална поддръжка. Що се отнася до акварелните или пастелни картини, те не могат да се похвалят с такава трайност, но ако ги лакирате, ще увеличите многократно техния живот.

Ако искате да разкрасите стаята с картини, задължително условие е добре да съчетаете произведенията на изкуството с избрания от вас стил на декора. Всеки един детайл следва да е премислен добре.

За декор в японски стил, много подходящи биха били декоративните копринени пана, както и различни видове пейзажи. Японския стил в декора използва предимно естествени материали и земни цветове. Това означава, че можете да поставите доста по-ярки и цветни картини, за да изпъкват добре на общия фон и да привличат визуален интерес.

Бароковите интериори и тези в стил Рококо ще изглеждат чудесно, украсени с картини в тежки, релефни рамки.

Английският стил пък ще се радва да му добавите картини на ловна тематика, които трябва да бъдат в красиви, масивни рамки, за да хармонизират по най-добрия начин с интериора.

Еклектиката от своя страна е чудесна среда за украса с импресионистични картини. Тъй като този интериорен стил използва разнообразни елементи от всякакви стилове, можете свободно да експериментирате и с други картини.

Минималистичния стил, както и неговото разклонение Хай Тек, пък бихте могли да облагородите и допълните с абстрактни или футуристични платна.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*